Rahim Ağzı Kanseri İçin Doğal Yöntemler

Image

Kadınlarda sıklıkla rastlanılan bir kanser çeşidi olan rahim ağzı kanseri, genellikle cinsel yolla bulaşan bir virüs olan HPV virüsünden kaynaklanıyor.

100 kadından neredeyse 2’sinde görülen yani toplumda görülme olasılığı oldukça yüksek olan bu kanser; özellikle gelişmekte olan ya da az gelişmiş ülkelerdeki kadınlarda görülüyor.

Bağışıklık sisteminin HPV virüsüne yenilmesi doğrultusunda gelişen rahim ağzı kanseri, ilk zamanlarda hiçbir belirti göstermeksizin zamanla sinsice gelişebiliyor.

Öyle ki kanser belirtileri ilerleyen evrede kanlı vajinal akıntı, cinsel ilişki sonrasında kanama, düzensiz adet kanaması vb. semptomlarla seyrediyor.

Rahim ağzı kanserine çoğunlukla HPV virüsü yol açsa da bu virüs, kendi içerisinde farklı alt sınıflara ayrıldığından HPV ile enfekte olan tüm kadınlarda kansere rastlanmıyor.

Bu yüzden de genital bölge siğilleri, rahim ağzı kanseri belirtisi olarak kabul edilmiyor. Lakin genital bölgedeki siğillerin varlığı, bazen HPV’nin kansere neden olan çeşidinden de kaynaklanabiliyor.

Dolayısıyla hastalığın erken teşhisi noktasında genital bölgede siğil oluşumu ile karşılaşan tüm kadınların vakit kaybetmeksizin bir kadın doğum uzmanına görünmeleri gerekiyor.

Bu yazımızda rahim ağzı kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili olarak sizleri bilgilendirdikten sonra kanserle savaşmada yararlanabileceğiniz doğal yöntemleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri

Rahim ağzı kanserinin belirtileri, kişiden kişiye, kanserin hangi evrede olduğuna, hastanın bağışıklık sistemine göre değişse de yaygın görülen tipik belirtileri aşağıdaki şekilde sınıflandırabilmemiz mümkün:

  • Kemik ağrıları
  • Kemik kırıkları
  • Yorgunluk, halsizlik ve bitkinlik
  • Pelvik bölgede şiddetli ağrılar
  • Ayaklarda şişme
  • Ani kilo kaybı
  • İştahsızlık
  • Sırt ağrısı
  • Bacak ağrısı

HPV 16 ve 18 tiplerinden kaynaklanan rahim ağzı kanserinin tedavisi amacıyla öncelikle HPV’ye neden olan genital bölge siğilleri lokal kremlerle ya da yakma, donma gibi lazer tedavilerle yok ediliyor.

Lakin siğillerin ortadan kaybolması yani yok edilmesi, tekrarlamayacağı ve kişiyi tekrar etkisi altına almayacağı anlamına da gelmiyor.

Bu yüzden genital bölgede yeni siğil oluşumu durumunda bu tedavinin tekrarlanması gerekiyor.

Rahim ağzı kanseri tedavisinde de tıpkı diğer kanser çeşitlerinde olduğu gibi cerrahi tedavi, hormon tedavisi, kemoterapi gibi farklı yöntemlerden yararlanılabiliyor. Hangi yöntemden yararlanılacağı ise kanserin evresine göre değişebiliyor.

Rahim Ağzı Kanseri Nedenleri

Rahim ağzı kanseri nedenleri genel olarak çok doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmiş olmaz ve sigara içmek başlıca nedenleri arasında yerini alır. Ayrıca HPV enfeksiyonu da rahim ağzı kanseri nedenleri arasında önemli yeri bulunmaktadır.

Rahim ağzı kanseri hastalığı olanların neredeyse %100 ‘ünde HPV enfeksiyonuna rastlanmıştır. HPV enfeksiyonu genel olarak cinsel ilişkiyle bulaşmaktadır. HPV enfeksiyonunun çok çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak 16 ve 18 tipleri rahim ağzı kanserine sebep olur. 6 ve 11 tipindekiler ise genital bölgede siğillere sebep olmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Vajina Mantarı İçin Doğal Yöntemler

Rahim ağzı kanserinin diğer kanserler gibi kesin bir nedeni bilinmemektedir. Ancak bazı nedenler rahim ağzı kanserinin oluşumunu hızlandırır.

Rahim Ağzı Kanseri Nedenleri;

  • Çok eşlilik
  • Cinsel ilişkiyi 20 yaşından önce girip devam etmek
  • Sigara tüketimi
  • Bağışıklık sisteminin zayıf olması
  • Genital bölgede viral ve bakteriyel enfeksiyonlarının çok sık görülmesi
  • Çok doğum yapmak
  • C vitamini ve A vitamini eksikliği

Rahim Ağzı Kanseri için Doğal Çözümler

Gerek kanser tedavisinde gerekse kanserden korunma aşamasında birtakım şifalı bitkilerden ve kansere iyi gelen besinlerden yararlanabilmeniz mümkün.

Rahim ağzı kanseri için bitkisel çözümleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Zencefil

Güçlü anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antimikrobiyal etkisi ile vücudu zararlı maddelerden arındıran zencefil, rahim ağzı kanserinin tedavisinde yararlanabileceğiniz bitkiler listemizde ilk sırada bulunuyor.

Tıbbi tedavilere ek olarak tüketilen zencefil ve zencefil çayı; tümörlerin gelişimini durdurarak, daha geniş alanlara yayılmasını önlüyor.

HPV virüsü ile etkili bir şekilde mücadele etmenin yanı sıra hastanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden hastalığın daha kolay bir şekilde yenilmesini sağlıyor.

Günde 1-2 bardak zencefil çayının düzenli tüketimi, kadınların bu kanser çeşidine yakalanmasını da önlüyor.

Yani zencefilin hem mevcut kanseri tedavi edici hem de kanser önleyici bir gücü bulunuyor.

  • Avokado

Bin bir derde deva olan bir meyve olan avokado; antioksidan etkisi ile vücudumuzu, organlarımızı ve hücrelerimizi serbest radikallerin, bakterilerin, virüslerin yıkıcı etkilerine karşı koruyor.

Düzenli avokado tüketimi, kadınların hem genel hem de cilt ve saç sağlığını da gözetiyor.

Vücut direncini arttıran bu meyveyi ara öğünlerinize eklediğinizde rahim ağzı kanseri gelişim riskini önleyebilirsiniz.

  • Enginar

Kanda zararlı madde ve üre birikimini önleyerek, böbrek sağlığını koruyan enginar; özellikle kadınların mutlaka tüketmeleri gereken şifalı bitkiler arasında bulunuyor.

Kalp, damar sağlığını gözeten enginar; kadınların yumurtalık ve rahim kanserine yakalanma olasılığını ciddi ölçüde düşürüyor.

Tedavi esnasında tüketildiğinde bağışıklık sistemini çökerterek, ele geçiren HPV virüsü ile etkin bir şekilde mücadele ediyor.

  • Soya

Vücut hücrelerinin yenilenmesine böylelikle hasar görmüş hücrelerin kendini toparlamasına olanak tanıyan soya ürünleri ve soya fasulyesi; rahim ağzı ve yumurtalık kanseri tedavisindeki başarısı ile biliniyor.

Tedavi boyunca bol bol soya ürünleri tüketerek, daha hızlı bir şekilde iyileşebileceğiniz gibi tedavi sonrasında da soya tüketerek, hastalığın ileride tekrar nüksetmesini önleyebilirsiniz.

  • Rezene çayı

Anne sütünü ve kalitesini arttırıcı yönü bulunan, bu yüzden emziren annelerin sıklıkla tükettiği rezene çayı; kadınlarda adet döngüsünü düzenlenmenin dışında rahim ağzı tehlikesini de en aza indirgiyor.

Rahim sağlığına önemli derecede katkısı bulunan bu şifalı çayın günde 1-2 bardak tüketimi; antioksidan etkisi ile bakteri ve mikropları yok ediyor.

  • Lahana

Bol miktarda C vitamini içeren beyaz lahana; kadınlarda en çok görülen iki kanser çeşidi olan meme ve rahim kanserine karşı koruma sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Bitkisel Tedavi ve İlaçlar Nelerdir?

Bağırsak florasını, bağışıklığı, kalbi, damar sağlığını güçlendiren lahanadan rahim kanserinin bitkisel tedavisinde faydalanabilirsiniz.

  • Aloe Vera Jeli

Yaraları hızlıca iyileştirerek, cilt hücrelerini yenileyen Aloe Vera bitkisinin yapraklarındaki jelin düzenli tüketimi; tümörlü hücrelerin de yenilenmesine aracılık ediyor.

Kanserin rahim bölgesinden vücudun diğer bölgelerine sıçramasını ve yayılmasını önlemenin dışında kansere karşı da koruma sunuyor.

Kanser hücrelerini yok eden Aloe Vera jelinin düzenli tüketimi; neredeyse tüm virüs, bakteri ve mikropları vücudumuzdan uzaklaştırıyor.

  • Nar çiçeği çayı

Rahim ağzı kanseri için bitkisel çözümlerden bir diğeri olan nar çiçeği çayı; metabolizma, sindirim, bağırsak hızlandırıcı etkisi dışında kanser karşıtı etkileri ile de ön plana çıkıyor.

Adet söktürücü bir yönü de bulunan nar çiçeği çayının düzenli tüketimi; yumurtalık, meme, rahim kanseriyle karşılaşma riskinizi düşürüyor.

  • Organik çilek

Uzmanlar rahim ağzı kanseri tedavisi gören hastalara her gün bir avuç organik çilek tüketmelerini tavsiye ediyor.

Antioksidan açısından oldukça zengin olan çilek, kızılcık, kiraz ve vişne gibi meyveler, özellikle kansere yatkınlığı bulunan kişilerde oldukça işe yarıyor.

Kanser genetiğini iyileştirici ve düzeltici bir yönü bulunan organik çilek, özellikle ailesinde kanser geçmişi bulunan kadınlara doktorlar tarafından mutlaka öneriliyor.

  • Yeşil çay

Hem antioksidan etkisi ile kanı temizleyen hem de anti-inflamatuar etkisi ile vücut hücrelerinde zararlı maddelerin birikimini önleyen yeşil çay mucizesi; kansere yakalanan kadınların gördüğü hormon tedavisinden de daha iyi ve etkili bir sonuç alınmasını sağlıyor.

  • Yeşil kabak

Vitamin ve mineral deposu olan, bileşenlerindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendiren yeşil kabağın düzenli tüketimi de vücuttaki tümörün küçülmesine ve yok olmasına yardımcı oluyor.

  • Kişniş çayı

Maydanozgiller ailesinin bir mensubu olan kişniş tohumu ve bitkisi; göz, damar, kalp sağlığını korurken, içeriğindeki B vitaminleri ile bağışıklığı güçlendiriyor.

Enfeksiyon ve kanserle mücadelede kişniş çayını günde 1-2 bardak tükettiğinizde rahim ağzı kanseriyle savaşabilirsiniz.

  • Andız meyvesi ve pekmezi

Son günlerde ismini sıklıkla duymaya başladığımız andız meyvesi; yükseklerde yetişen çam ağacı meyvelerinin birtakım işlemlere tabi tutulması sonrasında hazırlanıyor.

Sabah kahvaltılarınızda bir yemek kaşığı andız pekmezi tükettiğinizde ya da günde bir avuç andız meyvesi yediğinizde rahim ağzı, meme, yumurtalık vb. kadınları tutan  kanser çeşitlerine karşı korunmuş oluyorsunuz.

Rahim Ağzı Kanserine Soğan Kürü Tarifi

Kadınların daha çok zayıflamak için tercih ettiği soğan kürü; antiiflamatuar, antikanserojen etkisi sayesinde kadınları meme, rahim ağzı, yumurtalık kanseri, polikistik over sendromu gibi çoğu ciddi sağlık sorununa karşı koruyor.

Malzemeler:

  • Bir adet açık kahverengi kabuklu kuru soğan
  • 2 bardak steril yani klorsuz su

Hazırlanışı:

  • Öncelikle soğanı kabuklarıyla birlikte yani soymadan yıkayın ve sirkeli suyun içerisinde 15 dakika boyunca bekletin.
  • Ardından bir tencereye 2 bardak steril su ilave edin. Bu suyu kaynatın.
  • Su fokurdayarak, kaynadığında suya kuru soğanı dört eşit parçaya böldükten sonra atın.
  • Soğanlı suyu 5 dakika daha kaynamaya bırakın.
  • Son olarak suyunu süzün, 5 dakika ılımaya bıraktıktan sonra için.

Uygulanışı:

  • Hazırladığınız kürü öğle ve akşam yemeklerinden yaklaşık on-onbeş dakika öncesinde için.
  • Her gün kürü yeniden hazırlayın.
  • Mutlaka taze kuru soğan kullanmaya çalışın.
  • Bu küre 15 gün boyunca devam edin.
  • 6 ayda 1 sefer yani yılda iki sefer bu kürü uygulayın.

Rahim Ağzı Kanseri Aşısı

Rahim ağzı kanseri aşısı 9 yaşından itibaren yapılabilen bir aşıdır. Kız çocuklarına yapılan bu aşı ebeveynlerin gönül rahatlığıyla kız çocuklarına yaptırabilecekleri bir aşıdır.

Rahim ağzı kanseri aşısı 9-45 yaş arasında yaptırılabilir. Cinsel ilişkisi aktif olan kadınları her yıl düzenli yaptırması gereken bir aşıdır. Rahim ağzı kanseri aşısı aslında HPV virüsünden koruyan bir aşıdır. HPV virüsünün rahim ağzı kanserine sebep vermesinin önüne geçmektedir.

Rahim ağzı kanseri aşısının erken yaşta yapılmasının en büyük neden çocukların antikor üretiminin daha güçlü olabilmesi ve virüsle karşılaşmamış olması avantajını kullanmaktır.

İlginizi Çekebilir

Sağlıklı Yaşam İçin Doğal Yöntemler

Yorum Yapın