Kestane Maskesi Nedir, Neye İyi Gelir?

Image

Kestane maskesi kullanımı, ciltte oluşan hastalıkları ve yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaktadır. Kestanenin pişmiş şekilde tüketilmesiyle, bütün mineral ve vitaminleri vücuda geçmektedir. Kestanenin maske olarak kullanımında da cildin kendini yenilemesi ve tüm problemlerini kendi kendine yok etmesi sağlanır. Ciltte meydana gelen kronik hastalıkların rahatlaması ya da viral yolla bulaşan cilt hastalıklarının tedavisi için kullanılan kestane maskesi, kozmetik amaçlarla da kullanılmaktadır. Kestane bitkisinin tüketimi ve bu meyvenin maske haline getirilmesi durumunda ortaya çıkan faydalar, yazı içerisinde detaylıca ele alınmıştır.

Kestanenin Faydaları ve Cilde Etkileri

Kestanenin Vücuda Faydaları Nelerdir?

Kestane tüketiminin vücuda etkileri, aşağıda tüm detaylarıyla açıklanmıştır:

Vücutta biriken toksinlerin dışarı atılması için kestane tüketimine devam edilmelidir. Yağ oranı düşük olan kestane, yapısında çok fazla su bulundurmakta ve bu özelliği sayesinde vücutta birikmiş suların dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Vücudun serin kalmasını sağlamaktadır. Yaz dönemlerinde vücudun ihtiyaç duyduğu su oranı, kestane tüketimiyle takviye edilmektedir.

Cilt yüzeyinde meydana gelen ödem ve şişliklerin giderilmesi için kestane tüketimine devam edilmelidir. Kestane tüketiminin haricinde, pişmiş kestanenin püre haline getirilmesi ve şişen bölgenin üzerine sürülmesi, şişlik ve ödemlerin yok olmasını sağlayacaktır.

Diş sağlığının güçlenmesi açısından, kestane tüketimine devam edilmelidir. İçerisinde bulundurduğu fosfor, kalsiyum ve potasyum maddeleri, ağız sağlığının korunmasında etkili olacaktır.

Eklemlerde oluşan iltihap ve enfeksiyonların giderilmesinde etkilidir. Eklem ağrıları için üretilen ilaçların tamamında, at kestanesi kullanılmaktadır.

Kestane Maskesi Nasıl Hazırlanır

Kestane Cilde Nasıl Etki Eder?

Kestanenin cilde faydaları ele alındığında, maskenin yaşlanma ve yıpranma karşıtı olduğu söylenebilir. Yüzde meydana gelen yaşlılık belirtileri, kırışıklık, leke ve sarkmaların engellenmesi için etkin bir görev üstlenen kestane, cilt yüzeyindeki hastalıkların tedavisini de hızlandırmaktadır. Ciltteki kırışıklıkları azaltan kestane maskesi, içerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde cildin daha parlak bir görüntüye kavuşmasını sağlamaktadır. Ciltteki ölü hücrelerin atılmasını ve mevcut hücrelerin çalışmasını sağlayan kestane maskesi, yaşlılık belirtilerini geciktirmektedir. Cildi her zaman canlı ve diri tutmaya yarayan kestane, aynı zamanda kızamık hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Kızamık oluşan bölgeleri, kabuklarıyla birlikte haşlanan kestanenin suyu sürülmekte ve bölgedeki tahrişlerin azalması sağlanmaktadır. Kızamık tamamen yok olana kadar, kestane suyu kullanımına devam edilmelidir.

Kestane maskesi

Cildi Nemlendiren Kestane Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Nemlendirici kestane maskesi hazırlamak için gerekli görülen malzemeler ve uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda sıralanmıştır:

1 cezve dolusu içme suyu
3 adet çiğ kestane
1 yemek kaşığı doğal bal
1 yemek kaşığı badem yağı
1 çay kaşığı süt

1 cezve içme suyunun içerisine, 3 adet kestane eklenmeli ve kabuklarıyla birlikte kaynatılmalıdır. Kestaneler iyice yumuşadıktan sonra, kaynama sonlandırılması ve kestaneler ateşten alınmalıdır. Kestaneler soğumasının ardından, tüm kabuklar soyulmalı ve kestane içleri püre haline getirilmelidir. Kestaneler ezildikten sonra, üzerine 1 yemek kaşığı bal, badem yağı ve süt eklenmelidir. Tüm malzemelerden elde edilen homojen karışım, elle masaj yapılarak cilde uygulanmalıdır. Maskenin 15 dakika boyunca ciltte bekletilmesinin ardından, ılık suyla masaj yaparak tüm maske temizlenmelidir. Haftada 1 gün uygulanan maskenin ardından, ihtiyaca göre cilt nemlendiricisi kullanılabilir.

Cildi Pürüzsüzleştiren Kestane Maskesinin Hazırlanışı ve Uygulanışı

Cildi yenileyen kestane maskesi hazırlamak için yapılması gereken işlemler ve dikkat edilmesi gereken durumlar şu şekildedir:

2 tane kabuklu çiğ kestane
1 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 çay kaşığı süt
Birkaç damla doğal zeytinyağı

Kestaneler 1 cezve suyun içinde kaynatıldıktan sonra, yumuşayana kadar bekletilmeli ve ocaktan alınmalıdır. Kestanelerin kabukları soyulup, içleri püre haline getirilerek, üzerine süt ve yoğurt eklenmelidir. Tüm malzemeler karıştıktan sonra, 2-3 damla zeytinyağı kullanılarak, maske tamamlanmalıdır. Bir fırça kullanılarak ya da elle uygulanarak, göz çevresi haricindeki tüm yüze maskenin sürülmesi gerekir. Maskenin sürülmesi esnasında, cilde baskı uygulanmamalı ve hafif dokunuşlarla masaj yapılmalıdır. Maske 20 dakika boyunca ciltte bekletildikten sonra, sadece ılık su kullanılarak maske temizlenmelidir. Maske yüzden arındırılırken, cilde hafifçe masaj yapılmalı ve ölü derinin de atılması sağlanmalıdır. Cildin pürüzsüz hale gelmesi için haftada 2 defa maske uygulamasına devam edilmelidir. Kestane maskesi sonrasında, cildin güzelce nemlendirilmesi gerekir

Gençlik İçin Kestane Maskesi Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Gençleştirici kestane maskesi hazırlamak için yapılması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir:

3 tane haşlanmış kestane
1 tane yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı doğal bal
1 yemek kaşığı ev yoğurdu

Kestanelerin kabukları soyularak, püre haline getirilir. Diğer malzemelerle birlikte kestaneler de blendere koyulur ve macun kıvamında bir karışım için birkaç saniye blender uygulanır. Maske hazırlandıktan sonra, cilde sürülmeli ve 15-20 dakika bekletilmelidir.

Kestane Yağı Nasıl Hazırlanır?

Kestane yağı hazırlamak için yapılması gereken işlemler, aşağıda tüm detaylarıyla ele alınmıştır:

Çiğ kestanelerin kabukları soyulduktan sonra, plastik ya da seramik rende kullanılarak tüm kestaneler rendelenmelidir.

Rendelenen kestaneler, cam kavanozun içerisine koyulmalıdır.

Kavanozun üzerinde 4 parmak boşluk kalana kadar, tüm kavanoz kestane rendesiyle doldurulmalıdır.

Kavanozun boş kısımları dolanan kadar, kestanelerin üzerine hakiki zeytinyağı eklenmelidir.

Kavanoz dolduktan sonra, kapağı sıkıca kapatılmalıdır. Güneş gören yerde 2 ay boyunca kavanoz bekletildikten sonra, kestane yağı hazır olacaktır.

Kestane yağının güneş altında bekletildiği süre boyunca, kavanozun her gün ters düz şekilde sallanması gerekir.

2 ayın sonunda, kestane yağı hazır hale gelecektir. Kestane yağı hazır olduktan sonra, ciltte kullanılmaya başlanabilir. Kestane maskelerinde, kestane yerine kestane yağı kullanılması mümkündür. Kestane yağı hazır olduktan sonra, ışık görmeyen bir alanda, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Yağın hava almamasına özen gösterilmelidir.

Doğal Sivilce Maskesi

Yorum Yapın