Buhur Yağı Nedir

Image

Buhur Yağı Nedir

Buhur yağının olarak bilinen yağ türü, farklı bölgelerde sıla yağı olarak da adlandırılmaktadır. Her ikisi de aynı yağı temsil etmekle birlikte bölgelerin kültürlerine göre farklı adlandırıldığı bilinmektedir. Buhur yağı, farklı yöntemlerle kullanılmakta olan bir yağ olarak ağır bir koku içermektedir.

Buhur yağının iyi geldiği alanlar çoğunlukla solunum yolu hastalıkları veya sindirim sistemi hastalıkları olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra ağız sağlığı, bronşların açılması gibi konularda da tedavi edici etkileri bulunduğu bilinmektedir.

Son yıllarda Buhur yağının kanser tedavisinde de tercih edildiği bilinmektedir. Her kanser türünde olmasa da solunum yolu ya da sindirim sistemi kanallarından birine yerleşmiş olan kanser hücrelerine yönelik tedavi edici etkiler sunduğu tahmin edilmektedir.

Buhur Yağı Nerelerde Üretilir?

Buhur yağının üretimi, çoğunlukla Ortadoğu olarak adlandırılan coğrafyada yapılmaktadır. Buna ek olarak yakın iklim özelliklerine sahip olması nedeniyle Afrika topraklarında da üretildiği bilinmektedir.

Buhur yağının üretildiği bölgelerden dünyanın pek çok ülkesine satıldığı bilinmektedir. Kullanıldığı bölgelere göre farklı isimlerle de adlandırılabilmekte olan yağın Fransa’da yüksek kaliteli tütsü anlamındaki bir kelime ile kullanıldığı bilinmektedir.

Buhur yağının üretimi, Sığla ağacından yapılmaktadır. Bu ağaç tipinin yetişebildiği bölgelerde Buhur yağı üretiminin de yapıldığı bilinmektedir. Ağacın kuruyan bölümlerinin reçine edilmesi sonucunda yağ üretiminin gerçekleştiği bilinmektedir.

Buhur Yağı Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Buhur yağının tedavi sürecinde kullanıldığı hastalıklar, bölgelere göre değişkenlik gösterse de dünya üzerinde şu hastalıklara yönelik kullanım amacı olduğu bilinmektedir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi sayesinde vücudun direnç kazanmasını ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma oranının azalmasını sağlamaktadır.
  • Ağız sağlığı ve ağız içi hijyen için kullanıldığı bilinmektedir. Ağızlarda oluşan yara, aft, uçuk gibi durumların tedavi süreçlerinde tercih edilebilmektedir.
  • Genişleyen damarların büzülerek eski haline gelmesini sağlamaktadır. Bu sayede diş sağlığı ve saç bakımı konusundaki tedavi süreçlerinde tercih edildiği bilinmektedir.
  • Kanamaların durdurulamadığı durumlarda pıhtılaşmayı sağladığı için kanaması çok olan hastalar için kullanılması önerilmektedir.
  • Rahatlama sağlaması nedeniyle sinir sistemi hastalıklarında da tedaviyi destekleyici unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir.
  • Adet dönemi sancıları ve kasılmaları için rahatlama sağlamakta olup kadınlar için oldukça önemli bir etkisi bulunmaktadır.
  • Yaraların ve kesiklerin kısa sürede kapanması için tedavi edici etkiler sunduğu bilinmektedir.
  • Sindirim sistemini düzenlemekte, bağırsaklara yönelik yaşanan problemlerin tedavi edilmesinde kullanılmakta olan önemli bir etken maddesi sunmaktadır.
  • Kanser hastalığının tedavi süreçlerinde iyileştirici etkiler sunduğu bilinmektedir.
  • Solunum yollarında yaşana tıkanma ve nefes darlığı gibi konuların tedavi edilme sürecinde önem taşımaktadır.

Tüm bu tedavi süreçlerinde Buhur yağı hem doğrudan hem de dolaylı yoldan iyileştirici etkiler sunabilmektedir. Önemli olan hangi hastalık için hangi ölçülerle tüketileceğinin iyi öğrenilmesidir.

Buhur Yağının Cilt Tedavisinde Kullanılması

Buhur yağı ile cilt tedavisi, damarları sıkılaştıran etkisi sayesinde yaşlanmayı geciktiren bir etki sunmaktadır. Yaşlanma karşıtı kremlerin içeriğinde bulunduğu gibi 30 yaş ve üzerinin düzenli kullanması önerilmektedir.

Damarların sıkı bir yapıya yeniden kavuşmasını sağladığı için ciltte önceden oluşan sivilce izi gibi lekelenmelerin de giderilmesine yardımcı olmaktadır. Buna ek olarak cildin sarkmış olan bölgelerinin daha sıkı bir görüntüye ulaşmasına da destek olduğu bilinmektedir.

Vücuttaki sarkıklar için Buhur yağı ile birlikte Jojoba yağının da karıştırılarak kullanılması önerilmektedir. Buhur yağının ölçüsünün 6 damla alınması halinde Jojoba yağını ortalama 25-30 gram aralığında eklenmesi gerekmektedir.

Yalnızca yüz bölgesindeki lekelenmelerin değil aynı zamanda vücudun farklı bölgelerindeki lekelenmelerin de giderilmesine yardımcı olmakta olan Buhur yağı sayesinde çatlak görünümlerin de azaltılması sağlanmaktadır.

Buhur Yağının Kullanımı Nasıl Olmaktadır?

Buhur yağının kullanılması, hangi hastalığa ya da rahatsızlığa yönelik olmasına göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin solunum yollarına ilişkin tedavi süreçlerinde kullanılması halinde, kokusu yardımıyla tedavi süreci yürütülmektedir.

Yağın tüketim tarihine dikkat edilmesinin yanı sıra çok fazla güneşe maruz bırakılmaması önemli olmaktadır. Daha serin ortamlarda, oda sıcaklığı ölçüsünde saklanması yağın özelliklerini kaybetmemesi için önemli olmaktadır.

Buhur yağının cilt tedavilerinde kullanılması ise doğrudan pamuk yardımıyla uygulanması şeklinde olmaktadır. İlgili bölgeye pamuk ile uygulanacak ölçüde sürülmesi ve durulanmaması önemli kullanım önerileri arasında yer almaktadır.

Buhur Yağının Saç Bakımında Kullanılması

Buhur yağı ile saç bakımı, vücut işleyişindeki bozulmalardan kaynaklanan saç tahribatlarına yönelik olmaktadır. Örneğin stres kaynaklı çok fazla saç dökülmesi yaşayan birinin stres tedavisi için buhur yağını kullanması da saç bakımı için bir basamak olarak kabul edilmektedir.

Buhur yağının saç köklerine doğrudan güçlendirici etkiler sunduğu da bilinmektedir. Saç bakımında Buhur yağına eklenmesi önerilen diğer yağ ise Hint yağı olmaktadır. Güçlenen saçın hızlı bir şekilde uzamasını sağladığı bilinmektedir.

Buhur Yağı ile Yapılan Saç Maskesi

Buhur yağı kullanılarak yapılan saç maskesi, saç köklerinde güçlenme sağlamasının yanı sıra saçın daha parlak bir görüntüye kavuşmasını da sağladığı bilinmektedir. Kullanılacak malzemeler şu şekilde olmaktadır:

  • 1 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
  • 1 yemek kaşığı Hint Yağı
  • 2 damla lavanta yağı
  • 2 damla Buhur yağı

Bu malzemeler içerisinde Hindistan cevizi yağı ile Hint yağının benmari usulü eritilmesi gerekmektedir. Kaynatma şeklinde değil de eritme şeklinde yapılmasının nedeni besin değerlerinin kaybedilmemesi için olmaktadır.

Eritilen yağlara ilgili ölçülerde lavanta yağı ve buhur yağının eklenmesi gerekmektedir. Hazırlanan maskenin saç diplerine uygulanmasının ardından hava almayacak şekilde havluyla kapatılması ve minimum 30 dakika bekletilmesi gerekmektedir.

Buhur yağının saç bakımı üzerindeki etkisinin en iyi biçimde görülmesini sağlayan bu maskenin oldukça uzun bir süre saçta tutulması gerekmektedir. Bu sürenin 30 dakika olarak verilmesi minimum süreyi temsil etmektedir.

Yorum Yapın