Önemli Noktalar
Colidur, 12 adet pembe renkli, konveks (dış bükey) yüzlü, yuvarlak film kaplı tablet içeren blister ambalajda sunulmaktadır. Her bir film tablet, 200 mg rifaksimin içerir. Bu yazımızda Colider kullananların yorumlarını size aktarağız.
Colidur’un Kullanım Alanları
Colidur içeriğindeki etken madde rifaksimin, Escherichia coli adlı bir bakterinin neden olduğu ishali tedavi etmek için kullanılır. Karaciğeriniz normal çalışmadığında ortaya çıkan bir durum olan hepatik ensefalopatiyi önlemek için de kullanılır. Bu ilaç ayrıca ishalli irritabl bağırsak sendromunu tedavi etmek için de kullanılır.
Kullanıcı Deneyimleri
Colidur kullananlar ortalama 3 gün içerisinde semptomlarında iyileşme gördüklerini dile getirmekle birlikte, bazı durumlarda bu süre uzayabilir.
Colidur’un Etki Mekanizması
Colidur, bağırsaktaki iltihaplanma tedavi edilmezse büyük sorunlar yaratabilir. Bunların en büyük başında bağırsak florasında dengesizlik gelir ve bu ishal gibi hastalıklar yaratır. Turist ishali olan adlandırılan ve şiddetli mide-bağırsak iltihaplanmalarına sebep olan bakteriyel enfeksiyonun yarattığı semptomların tedavisinde Colidur antibiyotik kullanılır.
Colidur’un İçeriği ve Tercih Edilme Sebepleri
Son araştırmalarda Colidur’un içeriğinde rifaksimin:
- Geniş antimikrobiyal spektrum
- Az yan etkisi
- Diğer ilaçlarla az etkileşim
Gibi sebeplerden tercih edilen bir antibiyotiktir.
Colidur’un Kullanım Şekli
Colidur 200 mg ve 550 mg dozları bulunmaktadır. Doktorunuz uygun dozu hastalığın durumuna göre reçete edecektir. Colidur, yiyecekle birlikte veya yemeksiz ağızdan alınacak bir tablet olarak alınır. Bol suyla alınmalıdır ve dışkının rengini değiştirebilir. Colidur, kısa süreli etki edecek bir mekanizmaya sahiptir ve ortalama 3 gün içerisinde etkisini gösterir.
Colidur’un Yan Etkileri
En yaygın yan etkileri arasında:
- Baş ağrısı
- Baş dönmesi
- Gaz
- Karında şişkinlik
- Kabızlık
- Karın ağrısı
- İshal
- Tuvalet ihtiyacı (Acil)
- Bulantı
Colidur Kullananların Yorumları
Colidur kullanıcılarının yorumları, ilacın bağırsak enfeksiyonlarına sebep olan bakterilerle savaştığını gösteriyor. İşte bazı kullanıcı deneyimleri:
- Bir Colidur kullanıcısı, gaz ve bağırsak şişkinliğinin azaldığını belirtiyor:”Doktorum tavsiye ettiği dozdan sonra karın spazm ve şişkinliğim %90 oranında azaldığını söyleyebilirim. İlacın bitiminden 10 hafta gibi bir süre geçmesi gerektiğini de belirtti doktorum. Bu bağırsaktaki florayı yeniden tamir etmek için herhalde. Bu süreçte bol bol evde yapılmış doğal yoğurt yememi söyledi.”
- SIBO için (bağırsaktaki aşırı bakteri artışı) kullanan bir kullanıcı ise “bulantı” gibi yan etkiler gördüğünü belirtiyor:”SIBO’yu tedavi etmek için Rifaximin etken maddeli antibiyotik aldım. Baş ağrıları ve mide bulantısı haftalarca daha devam etti ve midem kötü.”
- Ayrıca bir kullanıcı, amonyumun verdiği toksik etkiyi azaltmak için kullandığını ve etki aldığını söylüyor:”Yüksek amonyak seviyelerimi kontrol etmek için kullanıldı ve etkili.”
Ekşi Sözlük’teki rifaksimin ile ilgili yorumları aşağıda liste şeklinde bulabilirsiniz:
- “Mide ve bağırsak enfeksiyonlarında kullanılan bir antibiyotik. İçinde rifaksimin etken maddesi bulunuyor.”
- “Turist ishali tedavisinde kullanılan güçlü bir ilaç.”
- “İlacı kullanırken dikkatli olmak gerekir. Yan etkileri mevcut.”
- “Bir kere kullanıp, turist ishalinden kurtulmuştum. Etkisi hızlı.”
- “SIBO hastalarında kullanılıyor. Doktor kontrolünde kullanılması önemli.”
- “İlacın reçetesi doktor tarafından yazılmalı ve kullanım süresine dikkat edilmeli.”
- “Bağırsak florasını düzeltmeye yardımcı olan bir antibiyotik.”
- “İshal, kabızlık ve şişkinlik gibi bağırsak problemlerinde etkili.”
Lütfen bu liste üzerindeki yorumları dikkate alırken, sözlüklerin ve forumların bilgi ve deneyim paylaşımı amaçlı kullanıldığını unutmayın. İlaç kullanımıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
Colidur Ne Kadar Sürede Etki Eder?
Turist ishalini tedavi etmek için rifaksimin etken maddeli Colidur kullanıyorsanız, ilacı almaya başladıktan sonraki 24 ila 48 saat içinde semptomlarınız düzelecektir. Aksi durumlarda geçmezse, ateş veya kanlı ishal geliştirirseniz doktorunuza başvurun.
Colidur İshal Yapar Mı?
Evet, Colidur güçlü bir antibiyotiktir ve bağırsak florasına etki eder. İshal en sık görülen yan etkileri arasında bulunmaktadır ve bu beklenen bir şeydir. Bağırsaktaki zararlı ve yararlı bakteriler Colidur etkisiyle değişiklik gösterebilir.
Sonuç
Bağırsak iltihaplanmaları, gıda zehirlenmeleri, hatalı beslenme veya çevresel uyumsuzluk gibi birçok faktöre bağlı olarak gelişmektedir. Bağırsaklarımızda bulunan faydalı ve zararlı bakteri nüfusu, iltihaplanmada önemli rol oynar.
Zararlı bakteriler çoğaldığında, bu durum enfeksiyonları artırır ve sindirim sistemimiz üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Bu nedenle, faydalı probiyotik bakteriler açısından iyi beslenmek, sağlıklı olmamız ve fonksiyonel sağlıkta elzemdir.
Diğer Makaleler:
Bir yanıt yazın